HTML

Fesztivál helyszín

Budapesti Szlovák Intézet Rákóczi út 15, 1088 Budapest

2009. március 18-19.

A fesztivál két napján a repülés iránt érdeklődők a budapesti Szlovák Intézetben nézhetnek dokumentum, rövid-, és játékfilmeket a témával kapcsolatban.

Támogatók

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

Nemzetközi Repülőfilm Fesztivál

A repülés szelleme

2009.03.22. 14:42 rep

Fesztivál és díjkiosztás

A REPÜLÉS SZELLEME Nemzetközi Repülőfilm Fesztiválon
az Aranyoszkár díjat az Adrenaline and Turbulence című dokumentumfilm nyerte. “A siklóernyős műrepülés számomra három dimenziós tánc. Amikor sebességet gyűjtök egy manőverhez, akkor életem legtudatosabb és legszebb pillanatait élem át. Ilyenkor a testem és a gondolataim teljes összhangban vannak” – vallotta film egyik hőse, Kézi Gábor, akivel a film rendezője Kollmann András, és producere Fodor Sarolta együtt ünnepelte a sikert. A zsűri, Ragályi Elemér vezetésével, Tamás Amaryllis, Magdolna, Juhász János egyhangúan ítélte a legjobbnak Takáts Pál és Kézi Gábor történetén keresztül ábrázolt extrémsport szubkultúrát, a siklóernyős műrepülést.



                                                                                           Vida Katalin felvétele

  

 

 

 

  

Az Ezüstoszkár díjat a Visual Approach nevében Fischer Gábor vette át. E különleges hangulatú ismeretterjesztő film Kozma András pilóta, zenész és filozófus segítségével a kisgépes repülés lenyűgöző élményét tárja a nézők elé a Sierra Kilo Delta lajstromjelű Cessna 172-es fedélzetéről, miközben ugyanennek a típusnak a repülőgép-szimulátorát is megcsodálhatják. 

Slezsák Zoltán felvétele
                                                  

Különdíjat kapott a Željko Mitrović rendezte 21. sekund című dokumentumfilm. Az eddig ismeretlen háborús történet Dani Zoltán ezredes drámája, aki1999. március 27-én, a NATO-légicsapások negyedik napján a szovjet gyártmányú S-125 Neva/Pechora típusú légvédelmi rakétaegységével lelőtte a radarok számára láthatatlannak tartott F-117A Nighthawk típusú lopakodó vadászbombázót, majd leszerelték és visszatért családjához. A film zenéjét Lajkó Félix szerezte.

Ugyancsak különdíjban részesítette a zsűri a három éve repülőgép-katasztrófát szenvedett Szabados Zoltánt két filmjéért. Az 1. Balkán Ultralight Rally és a Határtalan repülés című filmek a repülés szellemét, és határtalan szeretetét sugározzák.
Ez alkalommal, információs jelleggel kerültek vetítésre az Alas Rotas, Letört szárnyak, a Tmavomodrý svět,  Sötétkék égbolt, a Dragon Rapide és a 9 Rota, 9. század című játékfilmek.
Mi szervezők, a következő fesztiválra készülünk!

Angyal László



 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://repulesszelleme.blog.hu/api/trackback/id/tr821018097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása